Tu faci minuni?

Adesea când auzim cuvântul “minune”, gândul ne fuge la ceva îndepărtat, rar, neobișnuit, etc.. 

Am căutat în DEX și am găsit asta : 

MINUNE,1. Fenomen ieșit din comun, surprinzător, atribuit divinității sau altor forțe supranaturale. 2. P. gener. Lucru, fapt, fenomen uimitor, neobișnuit, extraordinar; minunăție. 3. Lucru cu însușiri excepțional de frumoase, care uimește, produce admirație; minunăție. 

Știai că de fapt, minunea nu înseamnă doar ceva rar? De neatins? Ci dimpotrivă, dacă avem inima deschisă, avem parte de minuni de dimineața până seara și nu doar atât însă suntem capabili să creăm minuni pentru ceilalți. 

De dimineață când m-am trezit, chiar dacă ploua și afară era gri, în suflet era soare mai ales după ce mi-am notat cele 10 lucruri pentru care sunt recunoscătoare. 

Am început cu premisa că o să fie o zi MINUNATĂ, plină cu surprize plăcute și ce crezi? Fix așa a și fost.

Am și amânat să fac această postare ca să văd ce se mai întâmplă. 

În prima parte a zilei am muncit după care m-am întâlnit cu mama mea să cumpărăm ceva pentru parastasul bunicilor mei. După aceea am stat cu ea la o cafea și am povestit ceea ce a fost MINUNAT. 

Între timp am fost sunată de curier că a ajuns cadoul meu de Paște, noul parfum ByKilian și m-am dus să preiau coletul cu acel parfum MINUNAT. L-am comandat ascultând de instinct, numele lui fiind A KISS FROM A ROSE, iar cum mie-mi plac florile, m-am gândit că nu dau greș, și bine am făcut ca mi-am ascultat instinctul. 

După aceea m-am întâlnit cu o familie de prieteni și am primit în dar flori, ceea ce mi s-a părut minunat, mai ales că e evident până acum cât de mult îmi plac florile. 

Apoi m-am dus la piață să-i fac mamei mele o surpriză și i-am cumpărat un braț de flori de liliac. Între timp m-a sunat un alt curier, să îmi livreze cadoul de Paște pentru mama mea și numa bine am putut să-i fac o surpriză MINUNATĂ. 

Am fugit până la Piața9 să îmi cumpăr ceva de mâncare și pe drum m-am întâlnit cu o fată dragă, al cărui curs de auto – machiaj l-am urmat anul trecut și chiar dacă am vorbit doar 1 minut, 30 de secunde le-a folosit ca să îmi complimenteze machiajul ceea ce m-a făcut să mă simt MINUNAT. 

Spre seară m-am uitat la filmul The Mirror Has Two Face (1996) și în timpul filmului am primit un mesaj de la prietena mea de la Cluj care mi-a transmis iubire, gândurile ei bune și îmbrățișări iar eu mi-am dat seama cât de minunată este relația noastră de prietenie care are vechime, nu gluma. 

Iar după aceea, am primit un alt mesaj de la o altă prietena a mea care mi-a dat vestea că a devenit mătușă, și nepoțica ei chiar este o minune în viețile tuturor. 

Între toate aceste puține evenimente descrise, azi am dansat, am cântat în mașină, pe stradă, am râs în hohote și jur că n-am simțit picurii de ploaie deoarece în mine strălucea soarele.

Științific vorbind, este mult mai simplu să ai gânduri negative și să te gândești ce viață nasoală ai, de aceea presupune puțin efort să observi MINUNILE din viața ta  și să vezi ce viață minunată ai!

Te provoc ca în următoarele 7 zile, în fiecare dimineață să îți spui că o să fie o zi minunată și să faci pentru cel puțin un om/zi câte o minune. Poate fi un compliment, un ajutor, un telefon, un “multumesc” sau un “Iartă-mă, am greșit” și vezi ce se întâmplă.

Nu puteam ține doar pentru mine această super putere ce există și în tine.. 

Așa că, dimineața când te trezești, provoacă-te să faci cât mai multe minuni!

Practic ce poți face:

– fă complimente

– spune unei persoane că o iubești

– vorbește frumos cu ceilalți. Ascultă ce îți spun. 

– dacă vezi un cerșetor, binecuvântează-l și dorește-i binele, fie că alegi să îi dai ceva de mâncare sau nu

– recunoaște că ai greșit și repară o relație

– cumpără-i flori mamei tale/bunicii tale/mătușii tale

– renunță să te aștepți la ce e mai rău și fă un shift că totul o să fie bine

– ai încredere în Dumnezeu, Univers, Divinitate, cum vrei tu să numești Forța Superioară. Eu cred în Dumnezeu și credința mea este puternică precum o stâncă

– rostește mereu pe parcursul zilei cuvintele magice: „te rog”, „mulțumesc”

– sună pe cineva cu care nu ai vorbit de mult timp

Aștept cu entuziasm și curiozitate ce minuni faci tu zilnic. 

Împreună strălucim mai puternic !

#FiiStapanaProprieiVieti

Cu drag, 

Mădă.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.