Tu cum ești: un om curajos sau deștept?

Există o replică pe care am auzit-o într-un film, pe care o folosesc des în viața mea, chiar dacă nu-mi mai amintesc filmul, îmi amintesc perfect replica:

„Știi, în viață ai nevoie de 20 de secunde de curaj nebun. Doar 20 de secunde de curaj stânjenitor, și îți promit că ceva extraordinar o să se întâmple.”

Sunt sigură că ai și tu în jurul tău oameni care sunt foarte deștepți, care au idei strălucitoare, însă adesea rămân cu ele, nu le pun în practică. Sau care pur și simplu se simt atrași de anumiți oameni, însă nu au curajul să facă ceva în privința asta.

La fel sunt sigură că ai în jurul tău oameni curajoși, care pur și simplu au parte de momente extraordinare, și experiențe de neuitat, doar pentru ca cer și pentru ca încearcă.

De ce oamenii deștepți se blochează și adesea nu trăiesc la adevăratul lor potențial?

Simplu: cu cât este un om mai deștept cu atât o sa găsească mai multe motive pentru care o acțiune ar putea merge rău, pentru ce s-ar putea întâmpla negativ.

În schimb, oamenii curajoși pur și simplu se uita doar la ținta lor, doar să-și atingă scopul.

Ca sa fiu sinceră, marea parte a vieții mele am trăit cu o anumită invidie pentru oamenii mai ignoranți sa zic așa. Cei care nu au „prea multe gânduri”. În schimb tot ce aveam de făcut era să îmi ascult instinctul și să nu mai trăiesc atât de rațional, atât de mult în capul meu.

Iar de când am făcut asta viața mea s-a schimbat radical. Înainte mă tot gândeam că oare ce o să zică X sau Y, oare fac lucrul potrivit, oare, oare și iar oare.

Însă când am acționat și n-am mai gândit atâta tot ce poate merge rău, am primit ce am cerut și am avut parte de rezultate extraordinare !

Sunt studii care arata ca un om care incearca de 10x sa obțină ceva, într-un final o să obțină.

Problema e că multi nu încearcă nici măcar o data!

De exemplu un om care isi dorește o mărire de salariu, știe că o merită, însă nu o cere, ghici ce? Nici nu o sa o primească !

Însă un om care isi dorește o mărire de salariu, și o cere de mai multe ori, sigur o primește !

Cred că una dintre cele mai mari provocări pe care o avem este atunci când abordam oameni noi, indiferent că o facem în viață profesionala sau personală.

Trăim intr-o perioada interesanta în care avem impresia ca suntem foarte conectați unii la ceilalți prin rețelele sociale, dar suntem deconectați social.

Am ajuns să ne fie frica de oameni. Să cunoaștem oameni noi ne provoacă anxietate.

De aceea un om deștept, pfu, are o mulțime de scenarii în mintea lui în care se derulează eșecul, refuzul unei alte persoane.

În schimb un om curajos, doar încearcă, și încearcă, și iar încearcă și vede el ce iese.

Cred că pentru un om, în ziua de astăzi, una dintre cele mai mari realizări ar fi sa ajungă un deștept curajos.

Sa aibă încredere în propriile forte, și sa ceara ce isi dorește, să își îndeplinească scopurile.

Stii cum poti sa devii mai curajos? Având mai multa încredere în tine.

Stii cum poti sa ai mai multa incredere în tine? Cunoscandu-te mai bine.

Stii cum poți să te cunoști mai bine? Intrând în amănuntul existentei tale de pana acum și privind totul dintr-o alta perspectiva.

Cum poti sa faci asta? Investind în câteva ședințe cu un psiholog. Cea mai buna investiție o sa fie mereu în tine !

Diferenta între oamenii care trăiesc viața așa cum isi doresc și ceilalți care doar visează la viața pe care și-o doresc, e că primii acționează!

Nu uita că atunci când cineva îți spune „NU”, pur și simplu n-ai întrebat persoana potrivită.

ÎNSĂ IMPORTANT E SĂ ÎNTREBI !

Tu cum esti? Un om deștept sau curajos?

 

Împreună strălucim mai puternic !

#FiiStapanaProprieiVieti

Cu drag,
Mădă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.