Toți bărbații înșală și toate femeile sunt cu%^$

Am auzit aceste două expresii atât de des în ultimul timp de la oameni pe care îi consider cât de cât mișto, încât am decis să scriu câteva idei despre asta. 

Prietena mea cea mai bună spune mereu:

“Oamenii de calitate nu se găsesc pe toate gardurile” și sunt de acord cu ea și la final îți și spun de ce. 

În primul rând aceste două expresii sunt credințe limitative. O credință limitativă te blochează să vezi ceva din mai multe perspective și fără să-ți dai seama și investești timp și energie ca sa demonstrezi că ai dreptate. Astfel atragi fără să vrei dacă ești femeie bărbați care înșală, dacă ești bărbat femei care înșală. 

Când folosești “toți” sau “toate” ai impresia că este un adevăr universal valabil și cazi în această capcană fără să-ți dai seama. 

Aceste credințe limitative este posibil să le fi preluat de la cineva din jurul tău  care a fost înșelat/ă sau să le fi luat drept adevar pur după ce ai trecut printr-o experiență neplăcută. 

Ideea e în felul următor: nu toți bărbații înșală și nu toate femeile sunt curve. 

Știi de ce îți pot spune asta cu certitudine?Deoarece tu nu ai întâlnit toți bărbații sau femeile de pe această planetă ca să poți trage această concluzie. 

Dacă tu te orientezi doar după femei măritate, cuplate sau indisponibile emoțional, logic că doar pe aceste femei o să le găsești. Ele o să fie de acord cu ce le oferi tu, o distracție, sex care pare de foarte bună calitate din cauza că este “fructul oprit” însă pentru fi cu o femeie care te apreciază, te respectă, te iubește e de muncă. 

La fel se întâmplă și dacă ai crescut crezând că “băietii rai sunt irezistibili”, dacă nu ai fost atenta la steguletele roșii de la începutul relației sau dacă pur și simplu trăiești cu o frica imensa ca intr-o zi o sa fii înșelată și nu știi ce o sa faci, pai lasă-mă să-ți spun ca o sa te descurci. 

Să te îndrăgostești de cineva e cel mai simplu lucru posibil. Poți sa mergi pe strada și sa vezi un om și să ai impresia ca te-ai îndrăgostit.

Dar sa construiesti ceva durabil, e nevoie de munca și timp însă mai ales e nevoie de munca în echipa. Și problema e că în atât de multe basme am auzit ca „s-au căsătorit și au trăit Fericiți pana la adânci bătrâneți” încât creștem cu așteptări nerealiste de la relații și viață în general. 

O relatie e fix ca o casa, prima oara trebuie să găsești pământul potrivit pentru tine, după aceea ai nevoie sa construiesti o Fundație solidă ca sa te asiguri ca nu se dărâmă casa  la primul vânt. Apoi treci la următoarele etape. 

Văd multe cupluri care divorțează, care se insala unii pe alții deoarece caută în alta parte ce nu mai sunt dispuși să facă acasă. Sărim din relații în relații, schimbam partenerii ca Șosetele crezând ca mereu o sa existe mai bun, mai frumos, mai minunat. 

Dar nu ne oprim o clipă sa ne întrebăm noi cum suntem? Suntem buni? Suntem frumoși? Suntem minunați?

Nu mai suntem dispuși să lucram, sa investim timp, energie și mai ales iubire. 

Așa ca da, multi bărbați înșală, însă aproape întotdeauna o fac cu femei, deci putem spune ca și multe femei înșală. 

La fel putem spune ca multe femei sunt curve, ca fac sex fără sa se implice emoțional, însă multi bărbați fac asta dintotdeauna. 

Ideea este ca ceea ce cauți, aia găsești ! 

Când faci pace cu tine, pui frica la o parte si te gândești serios ce vrei și ce oferi, o sa vezi ca oamenii potriviți o sa iti apăra în cale. 

Știu că e greu sa nu fii intr-o relație, eu am făcut pauza asta de ceva timp, însă mereu la spun amicelor mele ce îmi propun tot felul de soluții de moment ca da, sunt convinsă ca e fain sa fii cu cineva când ai chef, însă eu sunt genul care prefera sa aibă cu cine sa vorbească la micul dejun – prânz  și cina decât sa se întâlnească doar în dormitor. 

Insa fiecare e liber sa aleagă ce e bine pentru el.

Cunosc multe femei minunate care preferă să fie singure decât în relații de compromis. 

Eu personal nu cred ca toți bărbații sunt porci sau înșală. Sunt convinsă ca exista bărbați extraordinari care sunt pur și simplu ocupați cu cariera lor, cu viața lor și când o sa cunoască femeia potrivită o sa fie minunat pentru amândoi. 

Știu asta deoarece cunosc personal câteva cazuri, iar eu mereu am preferat conceptul de  ediție limitată nu ceva la ce are acces toată lumea.

Așa că, mai bine renunță la acest credințe limitative și lasă viața să te surprindă. Viața e formată din oamenii care ne ies în cale, zi de zi. 

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.