Nevoia certitudinii este o pandemie

01 iunie 2020

                            17 iunie 2020

Ce alegi: magia noului început sau nevoia certitudinii?

CERTITÚDINE, certitudini, s. f. Siguranță, încredere deplină (în ceva sau în cineva). – Din lat. certitudo, -inis. 

De la inceputul unei relatii, cautam certitudini. Dar de ce ? 

De ce suntem dispusi sa renuntam la mister, creativitate, distractie doar ca sa cautam certitudinea?

Atunci cand cunoastem o persoana noua, focusul nostru ar trebui sa fie sa descoperim persoana respectiva. Sa ne aventuram incercand lucruri noi, sa ne lasam invaluiti de misterul necunoscutului. 

Căutând aceste certitudini avem tendința să îi atribuim persoanei din fața noastră calități sau defecte pe care nu le are, ca să nu mai spun de ”filmele” pe care le montăm în capul nostru.

Sigur îți aduci aminte în adolescență, când cunoșteam sau ne plăcea de o persoană, poate ca persoana respectivă nici nu știa de existența noastră, dar noi aveam caietele pline cu inimoare în care erau notate numele persoanei respective. Visam la cum ar fi dacă fără să știm atât de multe despre persoana respectivă.

Până la vârsta aceasta am învățat că nu poți să fii sigur pe nimic și pe nimeni cu excepția ta.

Poti sa devii sigur pe tine, sa stii ca oricat te-a incercat viata si o sa te incerce, o sa te descurci, si asta să devină o certitudine, însă în ceea ce îi privește pe ceilalți, analizeaza și explorează.

Exista o expresie folosita adesea cand vine vorba de relatii, de oameni noi: ‘’ are balta peste’’. Insemnatatea acestei expresii, ne duce cu gandul ca mereu avem posibilitati, sanse nelimitate de a cunoaste pe cineva, suntem mereu in cautarea unui om mai bun decat cel anterior, avem Tinder, Facebook, Instagram si superficialitate. 

Poate o persoana cu care te potriveai de minune, a iesit rapid din viata ta, deoarece nu ti-a oferit certitudine din prima si n-ai mai avut rabdare sa astepti. 

Poate o persoana extraordinara, care ti-ar fi schimbat viata prin prietenia si iubirea ei, a iesit din viata ta deoarece nu ti-a oferit certitudinea ca poate sa-ti ofere toate astea.

Nevoia certitudinii este o pandemie, o lasi sa te afecteze?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.