Invidia..

Acum vreau să împărtășesc cu tine o poveste despre invidie.

Indiferent cum privim problema, emoția pe care o legăm de invidie, este una negativă.

Adică nu prea ai cum să te gândești că atunci când cineva are ceva mai mult, sau diferit, sau ceva ce îți dorești poate fi ceva pozitiv, corect?

Însă chiar aici apare lucrul interesant, că nu ne dăm seama că atunci când suntem invidioși pe cineva, simțim asta DEOARECE NE DORIM ceea ce persoana respectivă are, indiferent că este vorba de un lucru material, poziția socială sau orice altceva.

Surprinzător de des, când i-am dat unei femei ca temă să își scrie pe o foaie 20 de dorințe, am primit răspunsul: ”nu stiu”, ”nu am dorințe”, sau am primit răspunsuri în care dorințele ei, de fapt reflectau dorințele altcuiva.

În schimb cu siguranță cel puțin o dată, ai fost invidioasă pe o altă femeie pentru ceva.

Eu am pățit să fiu invidioasă pe o scriitoare terapeut după ce am citit cartea ei, și mi-am dat seama că îmi doresc să scriu o carte pentru femei, ceea ce am și făcut, în stilul meu caracteristic, adică nebunie și curaj în proporții inegale.

Așa am descoperit mai clar ce îmi doresc cu adevărat, analizând ce invidiez la alte femei.

Însă partea cea mai faină, e că nu mai asociez o emoție negativă cu invidia, ci dimpotrivă, una constructivă.

Și parcă lucrurile au devenit mult mai simple, ca să îmi dau seama ce îmi doresc cu adevărat, mă refer ce îmi doresc pentru mine, pentru sufletul meu, nu tot binele pe care îl doresc pentru cei dragi mie.

Îți propun un joc:

încearcă pentru câteva zile, să privești invidia din perspectiva mea constructivă și fii atentă dacă descoperi ce îți dorești cu adevărat, aștept e-mailul tău peste câteva zile să-mi spui dacă a funcționat sau nu.


Împreună strălucim mai puternic !

#FiiStapanaProprieiVieti

Cu drag,
Mădă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.