Încrederea vs Meteo

Până acum era să ratez două experiențe de neuitat dacă mă luam după meteo.

La mijlocul lunii aprilie m-am gândit să organizez o excursie cu ocazia zilei de naștere a tatălui meu.

Însă am observat că mai mulți oameni mi-au sugerat să verific cum e vremea în perioada respectivă.

Am verificat și prognoza arăta ploi.

În urmă cu două săptămâni m-am gândit să o scutesc pe mama mea de toată munca de sărbători și să plecăm într-o excursie ca să se relaxeze și să simtă și ea că sunt sărbătorile, prilej de bucurie, introspecție, pauză de la freamătul zilnic.

La fel, prima întrebare a fost: „Cum e vremea? Arată ploaie.”

Probabil că te întrebi de ce nici nu m-am gândit să verific vremea.

Probabil că te întrebi de ce ar organiza cineva 2 excursii când prognoza meteo sugerează că o să plouă.

Hai să-ți spun de ce.

Pentru că eu mă duc în excursie cu oamenii, nu cu vremea.

Pentru că fiind în fiecare zi recunoscătoare pentru cadoul primit de la viață, mă bucur că e soare, că e ploaie, mai ales că e ceva ce nu pot schimba.

Am avut încredere că o să fie vreme minunată, și așa a fost atât în cazul primei excursii cât și acum, când îți scriu acest mesaj de pe terasa hotelului unde razele soarelui îmi mângâie fața.

Sunt lucruri pe care putem să le controlăm și sunt lucruri pe care nu putem. Una dintre marile mele reușite, a fost să accept și să îmbrățișez lucrurile pe care nu le pot schimba și să îmi consum energia schimbând ceea ce pot.

Însă vreau să te gândești la ceva.

De câte ori în viața ta, ai ratat experiențe sau nu te-ai bucurat cu adevărat de anumite momente, doar pentru că i-ai ascultat pe ceilalți sau pentru că te-ai opus lucrurilor pe care nu le puteai schimba?

De câte ori în viața ți-ai dorit să mergi undeva, să faci ceva, să îți cumperi ceva, să încerci ceva nou, însă ai ascultat „prognoza meteo” a altora și ai decis că nu are rost pentru că alții spun că acolo „ploua”, adică e greu, nu o să Reușești, nu meriți, etc.?

În această dimineața am pus pe repeat melodia celor de la The Mono Jacks – 1000 de DA și îmi dau seama că se potrivește perfect cu această zi minunată, care nu este doar începutul unei luni ci și a unei noi lumi dacă luam în considerare Sărbătoarea Învierii.

Așa că vreau să te provoc ca luna aceasta, să îți spui în fiecare zi cel puțin un DA, la ce până acum ai spus NU.

Poate până acum când mergeai la restaurantul preferat comandai aceleași feluri de mâncare, hai spune DA unei noi experiențe culinare.

Poate ai tot vrut să mergi să vizitezi ceva în orașul tău însă fiind mereu cu program ai spus NU, acum e momentul sa spui DA.

Acestea sunt mai ușor de îndeplinit însă provocarea mea serioasă este să îți deschizi inima !

Da, ai citit bine.

Deschide-ți inima posibilității că o să fie și bine, nu doar rău.

Deschide-ți inima și ai încredere că există și oameni minunați.

Deschide-ți inima și ai încredere că orice îți imaginezi, oricât de imposibil pare acum, dacă ți-ai imaginat înseamnă că poți să obții.

Deschide-ți inima și ai încredere că atunci când afișezi vulnerabilitatea, te conectezi mai profund cu oamenii.

Deschide-ți inima și zâmbește mai des, ca să vezi frumosul din oameni și ei să îți vadă frumusețea.

Astăzi poate fi prima zi a noii tale vieți, iubește mai mult, râde mai zgomotos, fă complimente mai multe și fii tu soarele ce strălucește în viețile oamenilor, indiferent de prognoza meteo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.