Despre foști, doar de bine..

Atunci când treci printr-o despărțire doare și nu e o durere ca înțepătura unei albine ci e genul de durere ca și cum ai face o operație pe inimă fără anestezie. 

E genul acela de durere că ai impresia că nu mai poți să respiri atât de bine și simți cum cineva a murit, relația voastră. 

Ai impresia că nu o să mă zâmbești vreodată și că nu o să mai iubești pe altcineva. 

E greu, dureros, cu multe nopți nedormite și zeci de mii de gânduri negative. 

Toți am trecut prin asta cel puțin o dată în viață, toți am iubit pe cineva nespus de mult și într-un punct a venit momentul despărțirii. 

Țin minte când m-am despărțit de omul cu care îmi creasem un viitor, a fost groaznic. 

Ziua zâmbeam și munceam foarte mult, noaptea stăteam pe covorul din bucătărie și plângeam. 

Plângeam pentru toate planurile care erau anulate, pentru toate sărbătorile pe care nu o să le mai petrecem împreună. 

Totuși era decesul relației. 

Însă la un moment dat, după ce m-am săturat de plâns și mi-am dat seama că trebuie să mă adun, am început să privesc viața dintr-o altă perspectivă. 

Am început să mă gândesc că această despărțire e de fapt o schimbare de traseu nu anularea călătoriei. 

Nu o să te mint, a fost rău până a început să fie bine. 

Însă în momentul în care am început să mă descopăr, să mă întreb ce îmi place, ce îmi doresc, totul s-a schimbat.

Mi-am dat seama că am șansa unică de a-mi crea viața pe care mi-o doream și aveam încredere în Dumnezeu că totul o să fie spre bine.

Știu că o să sune ciudat, și pentru el a fost ciudat când i-am spus, însă îi sunt recunoscătoare fostului meu că m-a înșelat și că ne-am despărțit. 

Deoarece n-aș fi ajuns să mă cunosc, să devin cine sunt astăzi, să am parte de nenumărate experiențe de neuitat, să mă apreciez, să scriu o carte, să țin cursuri și să le fiu alături femeilor când trec prin acest proces de descoperire și iubire. 

Oricât de greu pare la început, privește orice eșec, orice despărțire cu recunoștință că ai trăit ceva minunat, că ai încercat însă că există ceva mult mai bun și mai minunat pentru tine și ai încredere că totul o să fie bine. 

 „Prin răni pătrunde lumina.” – Rumi

Și sunt perfect de acord cu asta deoarece am văzut în cazul multor oameni care au trecut prin atâtea experiențe neplăcute și asta i-a făcut să aibă o privire mai blândă și vorba mai caldă. 

Așa că indiferent prin ce treci acum, este doar schimbarea traseului și profită de asta !

PS: În cartea „Fii stăpâna propriei vieți!” există mai multe exerciții care să te ajute să treci peste o despărțire și să te descoperi. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.