De ce îmi place Gucci?

Relația mea cu brandul Gucci

Când vine vorba de branduri din lumea modei, eu am două preferințe clare: Gucci și Louis Vuitton. 

Cu Gucci am o relație din adolescență, deoarece prima mea pereche de sneakersi am luat-o când eram în liceu. 

Eu sunt psiholog clinician și mai am alte 4 formări însă primii mei bani nu din asta i-am făcut. 

Am început să muncesc la 12 ani, și am tot jonglat cu una alta. Însă la un moment dat, fiind fan al serialului Sex & The City, unde am descoperit toate brandurile mișto, am intrat pe site-ul Gucci și am văzut un model nou apărut de sneakersi. Wow, superbi. 

Fiind deja ultra independentă, nu am acceptat să îi plătească părinții ci am muncit ca să mi-i cumpăr. 

În timpul vacantelor de vară pe perioada liceului, am lucrat ca vânzătoare la un magazin de confecții a unei prietene de familie. Mereu glumea că avea cele mai mari vânzări pe tura mea și nu știa secretul. Secretul era că eu aveam răbdare cu clienții și făceam și puțină psihologie fără să-mi dau seama. 😀

Long story – short, la sfarșitul verii după 3 luni de muncă, mi-am achiziționat perechea de încălțăminte mult dorită. 

Țin minte cum am dormit în prima noapte cu cutia pe noptieră de bucuroasă ce eram. 

Atunci când ii încălțăm, mă transformam. Logic că nu îmi dădeam seama ci doar acum constientizez. Eram ca Dorothy când purta pantofiorii roșii. 

Aveam mai multă încredere în mine, păream ceva ce nu eram, simteam că sunt acceptată de ceilalți, că fac parte dintr-un grup. 

Când mă gândesc la perioada respectivă în care nu mă apreciam, nu mă acceptam, nu mă iubeam și credeam că având tot felul de produse o să par mai specială, îmi dau seama cât de mult am evoluat. 

O găsești aici: https://www.baroquebooks.ro/colectii/savoir-vivre/256-in-numele-lui-gucci

În urmă cu câțiva ani am citit cartea “În numele lui Gucci” publicată de Baroque Books, pe care ți-o recomand. Sa descoperi și tu lumea fascinantă și viață lui Aldo Gucci, cel care a făcut din Gucci un brand internațional.

Revenind la prezent, acum port Gucci (nu mă mai poartă brandul pe mine) deoarece simbolizează puterea unei dorințe, puterea unui om care a vrut să își depășească condiția, care a creat un imperiu din nimic. 

Sunt fascinată de oamenii care au realizat lucruri mărețe singuri, pornind de la aproape nimic, și au rămas la fel de modești. 

Guccio Gucci a fondat faimosul brand în 1921, în urmă cu fix 100 de ani. A avut curajul să plece din Florența și a ajuns în 1897 să lucreze la Hotelul Savoy în Londra, care era un hotel de lux atunci. Lucra ca hamal, astfel a învățat gusturile oamenilor bogați. Apoi a lucrat timp de câțiva ani la o companie specializată în bunuri de călătorie până când în 1921 și-a deschis în Florența. primul magazin de produse de călătorie din piele pe care le importa.

Deoarece în 1935 nu s-au mai putut importa bunuri de piele în Italia, a trebuit să se reorienteze și să producă produse din alte materiale. 

În 1937 s-a lansat prima poșetă Gucci. Toată familia era implicată însă unul dintre cei trei fii ai săi, Aldo a fost vizionarul familiei, care a și insistat să deschidă primul magazin în Roma.  

Ca în toate familiile au fost multe discuții și lupte de putere, de aceea e o poveste fascinantă.  (Ai văzut filmul „The House of Gucci”?) 

De ce îmi plac mie produsele Gucci? 

În primul rând îmi place calitatea și customer service-ul. Care pentru mine e foarte important. Orice se întâmplă cu un produs de piele de ex, ei oferă service-ul propriu, contra cost. 

Pielea pe care ei o folosesc e minunată, atât la poșete cât și la încălțăminte. 

Și din 2015 de când se ocupă Alessandro Michele de partea creativă, îmi place mult stilul colorat, tineresc pe care îl abordează. 

Eu care sunt iubitoare de flori, iar în 2021 când au lansat o colecție în ediție limitată cu print floral în colaborare cu Ken Scott, am fost tare incantata. 

Când ajungi la Florența îți recomand să îți faci rezervare la Gucci Osteria ca să mănânci deliciozități și să iei masa Gucci Style dar și să vizitezi Gucci Garden ( e în aceeași clădire cu restaurantul) și Gucci Museum. 

Mâncarea e delicioasă și experiența culinară în sine e ceva ce merită încercat. 

Experiența Gucci din Florența e ceva special, deoarece acolo a început totul. 

Nu zic, port tot felul de haine și accesorii, însă pentru mine combinația de poveste+calitate mereu e câștigătoare. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.