Comportamente a copiilor pe care nu trebuie să le ignorăm

  1. Când sunt martorii unor fapte rele:

Trebuie să le explicăm copiilor diferența între a fi ”gură spartă” sau ”pârâcios” și a fi vigilent sau conștiincios. Când copilul ne povestește o întâmplare la care a fost martor, trebuie să-l ascultăm cu răbdare și să nu judecăm. După aceea ar fi bine să-l ajutăm pe copil să înțeleagă cât mai bine situația și împreună să încercați să găsiți o rezolvare la problemă.

2. Rivalitate între frați:

Încercați să găsiți care este defapt rădăcina problemei. Este foarte important să vă asigurați că au înțeles că este interzis să-și provoace orice fel de dureri fizice. Este indicat să vă ajutați copii să se simtă ca o echipă și să-i ajutați să învețe să-și rezolve conflictele corect. Explicandu-le cât de important este să-și respecte unul celuilalt sentimentele îi învățați să fie empatici și cu ceilalți oameni din jurul lor. Încercați să petreceți timp egal cu amândoi copilașii separat.

3. Furt:

Să fiți calm este cel mai important. Dacă copilul dvs. a furat ceva pentru prima oară, încercați să-i aflați motivele și să-i explicați de ce este atât de nepotrivit acest comportament. După ce ați aflat motivele trebuie să-i cereți copilului să returneze ce a furat sau să plătească pentru acel bun. Este important să-și recunoască fapta și să-și ceară scuze de la proprietarul bunului. În cazul în care acest comportament se repetă este necesar să cereți ajutor de specialitate unui psiholog. Altfel, acest tip de comportament se poate transforma într-un obicei.

4. Atitudine nerespectuoasă față de alții

Încercați să aflați ce îi produce copilului dumneavoastră acest comportament. Invățați copilul mai multe moduri prin care poate să-și exprime emoțiile și dorințele. Trebuie să învețe să-și păstreze calmul și să asculte. Dacă copilul dumneavoastră continuă să aibă o atitudine nerespectuoasă ar fi bine să-l opriți să facă ceea ce îi place cel mai mult.

5. Minciuna

Este important să-i explicați copilului importanța încrederii și a atitudinii cinstite în relații. În ceea ce privește pedeapsa pe care să o aplicați, nu vă grăbiți, gândiți-vă bine la o pedeapsa ca să-l facă să înțeleagă clar că mințitul este inacceptabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.