Câți pesimiști ai în jurul tău?

Te-am întrebat câți pesimiști ai în jurul tău deoarece numărul lor este foarte important pentru tine. Știi de ce? Ca să îți dai seama cât de pesimit ești ca persoană.

Probabil că acum ai tendința să-ți dai ochii peste cap și să te gândești ” Ce prostii scrie asta aici? ” însă citește până la capăt.

Tu, eu, toți din jurul nostru suntem asaltați zi de zi de negativitate. Nu o putem controla.

Are atât de multă putere asupra unor oameni, încât zi de zi vorbesc cel mai mult despre neplăcerile și durerile zilnice astfel că nu mai au timp să vorbească despre bucurii.

Țin minte că în urmă cu câțiva ani, aveam în anturajul meu o persoană care mereu se plângea. Mereu ! Și când era ceva de bine, o mică bucurie, ea găsea ceva negativ, oricât de mic.

O perioadă bună de timp, îi cântam în strună cum s-ar zice, însă după aceea a devenit obositor.

Nu mai puteam petrece prea mult timp în preajma ei deoarece mereu se compara cu ceilalți și mă simțeam extenuată când plecam de la o întâlnire cu ea, și habar nu aveam de ce. Îmi consuma toată energia precum un aspirator.

Sunt cercetări științifice care arată că stresul pe termen lung, ca cel provocat de văicăreli, îți poate micșora hipocampul, partea creierului responsabilă cu logica și memoria.

Hormonul eliberat ca raspuns la stres, cortizolul, nu îți afectează doar hipocampul, ci îți și slăbește sistemul imunitar.

Probabil că și tu ai avut o perioadă a vieții în care te-ai concentrat pe greșeli, pe partea negativă în orice situație.


Însă dă-mi voie să-ți spun cum poți schimba asta!

Creierul nostru are această capacitate formidabilă de a se adapta atât situațiilor negative cât și celor pozitive.

Răspunsul nu este să îi judeci pe ceilalți ci să înțelegi că nimeni nu este perfect, nici tu, nici eu.

Pur si simplu poți să încerci să te detașezi de energia pe care aceste persoane o transmit, nu uita că negativitatea este o trăsătură nu identitatea cuiva.

Ideal ar fi ca pentru fiecare persoană negativistă din viața ta să ai trei oameni pozitivi. Poate părea imposibil la început, însă crede-mă că nu este ! Pur si simplu încearcă să petreci mai mult timp cu oamenii care te inspiră, îți transmit energie bună în loc să te tragă în jos.

Poate ai oameni foarte apropiati care sunt pesimiști, nu poți să renunți la ei, poate sunt din familia ta de exemplu. În schimb poți să decizi CAT TIMP le aloci. Personal, sunt persoane pe care nu le pot tolera mai mult de 30 de minute și de aceea, încerc să îmi fac așa programul încât și dacă ne vedem o oră, să ne întâlnim mai rar.

Să nu crezi o clipă că poți să faci pe salvatorul, nu poți să-i salvezi, ci doar o sa simți frustrarea mai tare. Dacă o persoană are nevoie doar să fie ascultată, poți să faci asta, însă nu încerca să rezolvi problemele nimănui, dacă nu ai pregătirea și timpul necesar. Dacă vezi pe cineva că se îneacă și nu știi să înoți, nu sari să îl ajuți ci chemi salvamarul corect? Altfel ajungi si tu să te îneci.

Ca încheiere, o să-ți adresez o întrebare.

Ai făcut vreodată pe salvatorul și nu ți-a fost apreciat gestul?

Îți doresc să ai parte de cât mai mulți oameni optimiști în viața ta, însă în special sper să devii tu o persoană cât mai optimistă.

 

#FiiStapanaProprieiVieti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.