Ai curaj să îți conduci viața?

Mulți ani m-am stresat de fiecare dată când ningea. Mereu susțineam sus și tare că nu-mi place iarna și spuneam că îmi place doar atunci când merg la munte să schiez.

Când ningea, mă stresam. Aveam o mulțime de scenarii care se derulau în mintea mea și erau catastrofale. Fricile acestea le-am preluat fără să vreau și să știu, de la oameni din familia mea.

Știu că dacă mă întreba cineva de ce nu-mi place iarna, spuneam că este din cauză că în trafic sunt mulți oameni care conduc mașini cu anvelope de vară și era periculos. Asta era minciuna pe care mi-o spuneam eu  mie și pe care le-o spuneam și celorlalți.

Mereu este mai simplu sa dai vina pe ceilalți decât să încerci să descoperi ce se întâmplă în tine.

Țin minte în urmă cu câțiva ani cât de frică mi-a fost să mă duc cu un prieten să mă plimbe cu snowmobilul, toate pericolele de pe drum, care erau in mintea mealogic, m-au făcut să fiu super stresată și încordată pe toată perioada plimbării.

Însă cum în ultimii ani am lucrat atât de mult să îmi identific și să elimin credințele limitative, tiparele preluate și fricile ”moștenite”, vineri seara când am fost invitata de un grup de prieteni să urcăm a doua zi la munte să închiriem snowmobile, am zis din start ”DA” și ”VREAU SĂ MERG SINGURĂ CU SNOWMOBILUL”.

Discutând cu o persoană din familie vineri seara despre programul meu pentru a doua zi, a început să se îngrijoreze, să se panicheze că mă duc la munte, și am putut să observ de unde am preluat o parte din frici, insă nu e vina ei, și persoana aceasta le-a preluat din familia ei.  

În timp ce mă plimbam și imi era inima plină de recunoștință pentru această experiență, mi-am dat seama de ceva.

Viata noastra amoroasa e ca o plimbare cu snowmobilul.

Treci prin multe relatii pana sa ajungi sa ai incredere sa il conduci de unul singur.

Prima oara iti este frica si sa te gandesti la el, dupa aceea te lasi dus pana la start ca apoi, o buna parte din timp sa stai in spate si sa te bazezi pe ceilalti sa te conduca, sa iti arate calea, sa te faca fericit.

Insa dupa ce ai facut asta de multe ori, dupa ce e posibil si sa fi cazut intr-o prapastie din cauza ca ti-ai lasat viata si fericirea in mainile altcuiva, vine un moment in care decizi sa iei directia propriei vieti si a fericirii in maini.

La inceput, drumul pana sus la start, e anevoios si greu, doar iti este frica de necunoscut, dupa ce toata viata ceilalti ti-au spus cum trebuie sa fii si sa depinzi de altii. Insa pornesti, cu incredere in tine si in ceea ce o sa gasesti sus.

Dupa aceea stii ca ai puterea sa conduci singur snowmobilul, si cand pornesti, chiar daca iti bate vantul in fata esti fericit si recunoscator ca ai posibilitatea sa fii fericit tu cu tine! Esti recunoscator pentru toate peisajele pe care le vezi, pentru razele de soare care uneori iti mangaie fata pe traseu.

Insa mai ales esti recunoscator ca stii ca fericirea si viata ta depind in primul rand de tine.

Da, atunci cand intalnesti un om ca si tine, care s-a dat si el singur mult timp pe snowmobil, care stie ca fericirea si viata lui depinde in primul rand de el, cred ca e chiar fain sa faceti impreuna o calatorie cu un singur snowmobil, nu de alta, dar o sa fiti amandoi recunoscatori ca puteti sa impartasiti unicitatea peisajelor impreuna pentru ca alegeti asta si ca vreti, nu ca va este frica sa va aventurati separat.

Zilele astea tot am auzit ca unii oameni n-au noroc in dragoste, si sincer vorbind chiar nu cred asta, asa cum nu cred nici in coincidente.

Unii oameni trag tare sa se descopere ca atunci cand intalnesc omul potrivit pentru ei, sa il vada, nu sa treaca cu indiferenta, uneori e nevoie doar de o privire si totul se schimba. Insa daca n-ar fi fost experiente si incercari care sa te faca sa deschizi ochii si sa observi, treci prin viata orb si vezi lucrurile cu mintea nu cu inima.

Asa ca, nu exista oameni care n-au noroc in dragoste, exista doar oameni care nu s-au intalnit inca.

Acum vreau să te intreb pe tine, nu doar in privinta vietii tale amoroase ci privind viata ta in ansamblu, cine o conduce, tu sau altii?

Crezi că ai frici sau tipare preluate care te impiedică să trăiești asa cum iti doresti?

Scrie-mi un comentariu cu răspunsul tău.

Împreună strălucim mai puternic !

#FiiStapanaProprieiVieti

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.